Bila Weeks Sesuai Scan?

Hi mommies. Bila weeks sesuai utk confirmkan pregnancy? Tru scan. Kalau ikut kiraan last period sekrg dh 6 weeks. Tp klinik2 dkt sini ada yg xnk terima utk scan kalau masih awl. 😅 kta ne risau sbb last year miscarriage.

12 Balas

Hi you, i pun sama macam you. Haritu miscarriage my 1st baby. I baru je scan to confirm my pregnancy kat SJMC dgn Dr Siti, dia bagus tapi waiting time lama sikit huhu. Nampak kantung tapi kecik sgt sbb baru. But, dia kasi i duphaston (sbb miscarriage) and suruh i jumpa dia balik on 7 wk. I think you should just go too. Maybe boleh try klinik Siti. Last time i pergi situ pun bagus. Dia ada afew outlets tak silap. Anyways, all the best mummy! Insyallah i doakn smooth journey for both of us ❤️

4w ago

Klinik siti mmg mahal sbb tuu saya tak pergi saya pergi klinik aurora untuk scan baby buka buku pink rm50 saja

kalau sis nak save bajet .. sis book appointment dekat sonobee je .. pilih klinik yang berdekatan .. memang khas untuk scan kandungan .. saya pegi haritu weekday 28 .. kalau weekend 30++ tak ingat .. untuk comfirmkan kehamilan n kedudukan kantung n janin ..

4w ago

Hi sis. Sonobee xnak terima sis. 😅 sy obese. Scan dr atas mmg xnampak. Kena tvs juga. Sonobee suruh dtg lagi around 8 weeks. Nk tnggu 8 weeks tu lama juga. Dh pergi private gynae scan rm320 ptg tdi sis. 😅😅

if duk slngor boleh try klinik anda . ada beberapa klinik anda yg ada servis scan . sy pegi wangsa maju kut xsilap. scan kurng jelas sy buat tvs. doc buat slow2 je . so xsakit . bila buat tvs siap bleh dgr heartbeat.

saya hari tu bru pregnancy 5w memang x nampak apa² lagi..dlm 8w mcm bru nampak kantung..so doktor suruh saya datang lagi dlm 2w..dlm 7w atau 8w bru sis pergi ke kk...

ada tak MCM Sya.....8hari lmbat period dri tarikh yg sptt nya......?cek upt negatif...TPI apps prganantcy mengatakan Sya telah hamil 5mingguker 3hari MCM tu......

Hi saya scan seawal 5 minggu, kes sama ada miscarriage sblm ni. Nampak kantung je 😅 minta buat refer letter untuk ke hospital as confirmation of pregnancy.

6 week tu dah boleh gi scan sis, nak tahu kedudukan kantung dkt mana. Kalau scan atas perut tak nampak, gi klinij yg buat tvs scan, scan dari bawah ye

4w ago

scan dari bawah tak sakit kalau doc pandai hati²

boleh scan utk tahu kedudukan kantung dalam atau luar Rahim. Dan doktor akan buat appointment 2 minggu selepas itu untuk cek heartbeat baby nnt.

Lebih baik tggu dalam 8week ke atas.. saya g scan 7week heartbeat pon tak dapat kesan lg.. tapi kantung ada.. Dr sroh dtg 2 minggu lg

4w ago

Ye btul tu sis. Sy 6weeks sekrg. Bru scan ptg tdi . Confirm pregnant n kedudukan ok. Cuma heartbeat xnampak lagi. Mudahan baby awk dan sy sihat2. 😇

Boleh scan utk confirm early pregnancy.. Sy bru scan ja smlm.. Utk tahu kedudukan kantung tu d mna.. Sy pon bru 6w4d

4w ago

Ya sis.. Sy scan swasta.. Msa buka buku tnjuk scan tu.. Then doktor sy scan kli kedua plk kt kk msa buka buku