Scan Pregnancy

saya delay period 3 days, upt pun +ve. bila masa sesuai nak pergi scan untuk confirmkan pregnancy ye? kalau ikut kiraan skrg saya 4w3d.

Scan Pregnancy
5 Balas

Saya pun macam awak.. Delay period 3 days, cek 2x upt, positive. Malam tu terus pergi klinik, bila scan doctor cakap dah 5w2d. Hihi.haritu scan nampak kantung, InsyaAllah nanti datang utk repeat scan.. Saya doakan awak jgk ya! 🥰 Saya pn 1st time mom..

1y ago

wah seronoknya sis hehe saya pun suami ajak scan terus ni 😂 semoga dipermudahkan urusan awak dan anak 🫶🏻

as soon as dapat tahu UPT positive. sebab nk confirmkan pregnancy tu dalam rahim atau luar rahim. utk result scan lebih jelas, pastikan pundi kencing penuh ya awal2 mengandung ni.

1y ago

saya pun scan 4w2d memang ada small iugs je, dr kata its okay kalau nak scan awal sebab nak pastikan kedudukan baby tapi dr mention juga tak semua nampak kantung w4/5.

Dpt je upt positive , saya tunggu and lepas 2 minggu baru pg scan. Sbab scan awal biasanya x nmpak lagi. Slagi xde sakit perut takde bleeding ke spotting ke should be fine.

wahh congratulations, best nye dapat upt terang terus. confirm2 dh tu. yang samar samar ni la buat pening kepala🥲

1y ago

saya buat time awal pagi, alhamdulillah terus double line. sebab baca katanya kena air kencing first selepas bangun tidur. kalau nak lagi accurate cuba beli clear blue, dorang kata sensitivity clear blue 99% accurate.

saya 4 week p trus scan , alhamdulilah! kedudukan yg betol kandungan saya🥰🥰

1y ago

alhamdulillah sis, saya dah pergi scan tadi untuk tengok kedudukan kantung. alhamdulillah dah nampak kantung & dalam kedudukan betul juga 🫶🏻