Baby nak masuk 6 bulan belum meniarap

Hello mommies, bayi saya akan masuk 6 bulan dlm masa beberapa minggu tapi masih tak boleh meniarap. Baby saya cuma boleh pusingkan badan ke kanan atau kiri sedikit sahaja seolah2 mcm tgh cuba utk meniarap tapi tak berjaya. Adakah sebab faktor size badan?

2 Balas

Still consider okay lagi lah tu… Anak kakak saya 7 bulan baru pandai pusing meniarap sendiri 😅 Jangan risau ye… InshaAllah tak lama lagi tu… Dia baru nak cuba belajar pusing sendiri…

anak saya genap 6 bulan baru meniarap, mungkin sebab size badan jugak sebab anak saya kepalanya ber size besar dan boleh tahan berat jugak badannya