Belum mahir meniarap

Baby 6 bulan tapi belum mahir meniarap tu normal ke? Dah boleh sikit² cuma xboleh lma.. dlm 5 minit dia meniarap mesti nngis..belum pandai terbalikkn badan sendri lagi.. #1stimemom #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstbaby #jangankecam

1 Balas

Kena banyakkan buat tummy time. Anak memang akan menangis dan merengek sebab dia tak biasa dlm posisi tu. Sebab tu kena biasakan. Tak semestinya nak meniarap kan anak kena buat atas lantai mcm tu je. Ada banyak cara. Puan boleh buat riba puan, atas dada puan, atas nursing pillow. Sy mula2 buat atas lantai mcm tu tapi anak asyik merengek. So sy ubah buat kat atas dada, atas nursing pillow. Dia elok je tak nangis. Bila nampak mcm dia dah biasa, sy letak dia atas lantai atau katil, dia sendiri yg akan golek meniarap.