Susu formula

Hi mommies. Baby sy masuk 2 bulan. Tp breastmilk sy makin drop. Baby xdapat breast feeding sebab puting sy jenis yajg tenggelam. Pakai nipple shield pun kesian dia dapat sikit sj...sekarang memang more to susu formula. Tp kesian sangat sbb xdapat bg susu badan 100%. Ok ke tidak if baby more to susu formula saja

2 Balas

Ada pam susu tk setiap hari? Kena cuba power pumping utk increase milk supply. Sy punya masalah pun lebih kurang, tp sbb baby baru 2 minggu jd sy tk pasti milk supply boleh berpanjangan ke tk. Skrg pun campur EBM susu formula. Tp sepatutnya tk ada masalah pun klu bg susu formula, tk semua org dpt rezeki susukan badan secara direct mahupun yg pam. Jangan bandingkan milestone dgn org lain ya. Be strong 💓

insyaAllah ok je sis. i punya susu pun tak berapa since baby lahir. puas pump pun tak banyak. baby dulu hari2 menangis lapar. doc suggest je bagi susu formula. kesian kat baby

2y ago

tu la sis. sekarang mmg susu formula lebih. susu badan kalau ada keluar tu ada lah