Kulit kering dan ruam

Hi mommies, baby selalu berpeluh dan ruam di leher.. kulit merah2.. ada suggestion untuk heal kan ruam2 baby? Thanks

Kulit kering dan ruam
32 Balas
Expert

Salam sejahtera puan. Berdasarkan keterangan dan gambar yang puan berikan, kondisi yang anak anda alami ini boleh disebabkan ruam alahan dermatitis pada peluh atau debu ataupun penyakit kulit seperti ekzema. Puan perlu memastikan anak puan tidak kerap menggaru bagi mengelakkan luka pada kulit. Bagi memulihkan keadaan ini, puan boleh merujuk dengan doktor kulit untuk pemeriksaan lanjut. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.