sedih sgt

Hi mommies sy preggy 20 weeks, arini baru scan doc ckp girl, sy mmg harap sgt nk baby boy sbb dh ada anak pempuan.. Rasa sedih sgt dgn mulut org.. Terutama mulut family kita sbb dia org semia dh ada baby boy ,sy sorang je lum dpt baby boy..cam pandang rendah.. Asyik tanye dh scan ke? Baby boy kan.. Pe sy nk buat kali ni pon dpt baby girl... ????

220 Balas

Xyah amik kisah kata org.mulut manusia xleh nk tutup.kita Jaga mulut Kita sendiri jgn duk mengata org. Rezeki tiap org xsma.puan kne syukur sbb dpt rezeki zuriat.cuba lihat n pandang sekeliling berapa ramai pasangan yg dh lama kawen tp blm dikurniakan zuriat. Anak2 rezeki dan amanah Allah.janji sihat walafiat.sempurna akal fizikal.pedulikan kata org.kita hidup bukan utk pujian manusia.

Saya tiga anak Dara perempuan yg bwh² tiga lelaki.. pedulikan ckp org sis ..anak Kita ..semua sdh di tentukan ,,Kita buat anak bkn mcm buat kek ,blh pilih nk perasa coklat atau stroberi .. Anak perempuan dh bsr pandai tlg jaga adk ,klo Saya sakit dorg tlg msk Dan kemas rmh .. anak lelaki cukup jam keluar main 😂😂.. Jgn pikir mulut org sis ,kesian baby dlm kandungan sis tu ..

Saya 4boy sis..da lali da dgn mulut org..tp kite kena happy je..ank jgk sis..kesian yg dlm perut tu,mungkin Allah blom nak kasi sis bby boy..Allah nak sis ngndong lg,tambah umat nabi..in sha Allah lps ni akn dpt jgk bby boy..kne usaha lebih sikit..dont give up.. Sy ngndong no5..in sha Allah bby girl plk kali ni..doakan sy ye..da 36week 5day..🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Byngkn yg msih blm ad rzki nk ade ank 2 mcm mne..boy or girl..ttap anugerah Allah.faham konteks ANUGERAH 2 je.bkn sje2 calng2 org Allah nk kurniankn rzki ank.xde beza pon..dh rzki.ttp trima..ad sbb Allah kurnian boy je dlu.mybe 1 msa nt deorg akn tnggung awk bila sakit or else.sbb pmpuan ni pyah bila dh kwen.ingat ye.syukur la sis.jgn mrungut je.bidas je boy or girl ttp ank.bkn 🐒

5y ago

Sis baca betul2 sebelum komen. Dia nak anak boy tp scan girl.

Janganlah sedih. It’s a blessing to have a child. 🥰 boy or girl doesn’t matter. Yg penting they are healthy, and well loved. Bila mereka membalas kasih syg tu, that’s the best feeling for all mummies. Cause they don’t care what mom are you, fat or thin, smart or stupid. Because in their eyes you’re the one and only perfect mum.

Bersyukur je sis. Abaikan mulut org sekeliling. Yang penting baby sihat, cukup sifat dan selamat dilahirkan nanti. Boy/girl tetap anugerah dari Allah SWT. Ramai lagi yang nak rasa nikmat jd seorang ibu... TTC lama. Mcm saya, 12 tahun menunggu. Alhamdulillah akhirnya Allah bagi jugak nikmat ni... Bila kita bersyukur, Allah akan tambah lagi nikmat Dia. InsyaAllah😍

Bersyukur lahh sis . Anak tu rezeki tak kira apa apa jantina sekali pun . Kalau sis duk asyik sebut tak nak baby girl , macam mana kalau Allah tarik rezeki tu ? Kenapa lah nak kisah mulut orang ni . Dia ke yang rasa sakit sakit badan kita ? Dia ke yang bagi makan kita ? Please lahh be positive . Kata kata kita tu boleh jadi satu doa tambah tambah ibu mengandung ni

Saya dah ada 3 girl dan in syaa Allah baby dlm perut ni pun girl juga. Ada je mulut jahat cakap pasal jantina baby ank saya , saya cakap "pegi la tanya Allah , Allah yg tentukan jantina anak saya , tak kisah la boy atau girl tp tetap rezeki utk sya dan suami". Mak tu yg kena kuat , buat ape nak down dgn kata2 org , kesian kat baby dalam perut . kuat ye sis

Semua tu bukn kerja kite dah rezeki awk dpt baby girl ok lah tu syukr ad ugak baby ad org tu berpuluh thun kawin tp xdpt2 ank wat pe nk sedih t esok2 bukn diaorg yg nk jga awk t ank2 juga yg jga tau ptt ase syukr jgn peduli ckp org wlaupn yg ckp tu fmly sndri anggp je yg diaorg dengki ngn awk bb asyik dpt girl je kn best baby girl t ye dah besr leh jdi kwn kite☺️

Istighfar ye.. For me tak perlu nk sebut sedihh pun, malah patut bsyukur sbb dikurniakan rezeki anak.. Berbanding org lain yg msh menunggu2... Usahh la awk nak pikirkan apa org lain nk ckp... Bila pegang agama dulu sbg panduan, segalanya akn rasa lebih bahagia... Maaf andai ada salah n silap sy dlm comment ni.. Tp sy rasa terpanggil utk drop comment kt sini.. Skian.