sedih sgt

Hi mommies sy preggy 20 weeks, arini baru scan doc ckp girl, sy mmg harap sgt nk baby boy sbb dh ada anak pempuan.. Rasa sedih sgt dgn mulut org.. Terutama mulut family kita sbb dia org semia dh ada baby boy ,sy sorang je lum dpt baby boy..cam pandang rendah.. Asyik tanye dh scan ke? Baby boy kan.. Pe sy nk buat kali ni pon dpt baby girl... ????

220 Balas

BERSYUKUR la sis..laki ke pmpuan sama je..ramai lg pasangan yg kt luar teringin nk ada chya mata tp blm ada REZEKI..kta yg d kurnia kan rezeki ni BERSYUKUR jnji bby keluar sihat...jntina tu xpa..sama je bby tu keluar dr rahim kta...sy 2 lelaki..prggy kali ke 3 alhmdulillah dpt juga perempuan..ni tngh prggy 25w anak yg ke empat...rami juga yg tny dah scan ke blm??sy n suami memang xnak scan jntina..org tny sy ckp x scan pun .tngu je nnt yg pntng bby sht n d prmudhkn urusan kta nk nrsalin nnt ☺️

Wah....Tak Tau Pula isu jantina ni boleh buat ibu sedih or down...Tak Tau nak ckp apa sis...mulut org Malaysia mmg mcm tu kot, takda boy sindir, tak Ada girl sindir, anak ramai sindir,anak sikit sindir,tak Ada anak lagi sindir, Tak kawin lagi sindir...hmmmm...klu sy, buat apa nak kusutkan fikiran pasal apa org ckp..Ibu yg melahirkan sihat, anak sihat walafiat, sempurna Tak Ada kekurangan..itu dah cukup syukur yang amat.tak Ada sebab Kita nak bersedih bagai sebabkan jantina.

Ape yang hang nak sedih sangat dengan mulut orang weyh..maaflah bahasa terkasar sikit tapi aku pulak yang emo dengan perangai hang..si mulut2 puaka tu ke yang bagi makan hulur duit kat anak2 hang nanti? Tak kan? Hang lancangkan je balik si mulut2 jahat tu..kuasa TUHAN pun nak pertikaikan ke? Bersyukur jela ade anak weyh dari wanita2 lain yang menunggu bertahun untuk dapat peluang ni hang plak yang duk merungut..maaflah bahasa kasar sangat ni aku plak yang jadi emo

Dbri pluang ade zuriat pon da syukur sgt sis. .xkesa girl or boy. .asl kn baby n mommy shat sntiasa. .mlt org smpai ble pon x kn bole ttp. .jgn nk sedey tntg jntina ank. .cba pk org yg kawen da bthun x dikurnia kn zuriat lg. .msih berusaha utk dpt kn zuriat. .sye pon slong gurl kdua (ank syurga) gurl. .yg ke 3 ny pon gurl. .da bsyukur sgt. .yg slong da 5thun. .dpt no 2 gap 2thun. .xde rezeki. .no 3 ny pon gap 2thun. .sntiasa bsyukur dgn rezeki ALLAH ye sis. .😊

Sy pn mmg tringin sgt2 bby boy sis.. mase scan kt klinik swasta doc sguh2 ckp bby boy.. mse tu mmg xcited dh rse tp ble scan kt kk plk doc kte mcm bby girl jgk.. mse tu mcm dh x ksah dh boy ke girl jnji ckup sifat n sihat.. bile lahir je mmg girl.. trime je lh ketentuan dr NYA.. sy positifkan dri sndri mst ade sebab knpe DIA bg girl jgk x bg boy.. DIA bg ape yg kite perlu bkn ape yg kite mahu.. DIA lbih thu ape yg terbaik utk kite.. 😊😎

5y ago

Mse kt kk plk mse doc duk scan sy tye bby boy ke? Yg nmpk pjang mcung tu bird bby ke? Doc tu ckp bkn.. x nmpk mcm boy.. nmpk mcm girl gk..

Bersyukur. Bersyukur dgn apa yg ada. Bersyukur dgn apa yg tiada Bersyukur dgn segala pemberian dariNya. Tak kira besar atau kecil. Bersyukur dpt mengandung tak semua dpt merasakannya. Bersyukur tak dpt apa yg awk inginkan. Sebaik2 manusia merancang. Allah lah perancang yg terbaik. Abaikan mulut org. Tak perlu dgr kata2 mereka. Jgn pandang rendah pd diri sendiri sbb mengandungkan anak perempuan lg. Allah akn bagi apa yg awk nak pd masa yg sesuai.

Jangan hiraukan ape orang nak kata sis. Anak adalah anugerah dari Allah. Bersyukur sebab kita diberi rezeki, ramai lagi yg berjuang habis habisan nak anak. Macam atok sdara saya, MashaAllah semua anak2 perempuan, semua anak2 keje best2, solehah2. Sy yg tengok keluarga dia rasa kagum. 😇 InshaAllah sis doakan yg baik2 untuk anak2 sis. Semoga diberi kemudahan dalam kehidupan sis & hikmah yg baik atas kesabaran sis. Aaamiinn.

Sis patut kena belajar bersyukur dapat mengandung. Saya masih belum ada rezeki lagi nak mengandung. Dapat boy or girl tak menjamin yang ank tu bukan anak yang takbokeh hrp pada masa akan dtg. Keluar sihat sempurna tak menyusahkan kita sbgai ibu bapa pun dah ckup. Kunci sebenar adalah syukur. Hiraukan mulut puaka org lain. Yang penting allah tahu yang terbaik.

Nak kawen sbb org lain dah kawen. Nak anak sbb org lain dah ade anak. Nak jantina anak sama jugak dgn org lain? Mungkin kena muhasabah diri tentang matlamat hidup sendiri supaya sentiasa bersyukur atas nikmat rezeki yg tuhan bagi. Bila bersyukur rasa puas tu yg buat kita bahagia ape adanye. Jangan sedih2 dengan apa yg kita tak dapat. Ada org diuji dgn pelbagai dugaan tp masih tetap tersenyum bahagia.

bsyukur la seada nya sis yg sis blh mgndung psal ank tu bia la allah yg tntu kn lelaki atau prmpuan,x prlu nk rsa sdih2 yg pnting sis dgn bby dua2 sihat dua2 slmat msa mlhirkn nt,,x yh la nk amek pusing sgat psal jantina ank neh yg pnting sihat,,ap2 pn sy doa kn smoga dprmudah kan urusan sis ye ..sis ptut brsyukur yg sis mampu mgdung,stgh wnita laen msih lg mnti kn cahaya mata mrk lg sdih,,