Induce

Hi mommies.. Anyone yg ad experience kena induce?? Berapa lama menahan sakit?? Sy kena induce esok pg sbb bby kecil n esok cukup 37weeks.. 1st bby.. Doakn urusan sy dipermudahkn.. Berdebar ?

21 Balas

Induced tak sakit sbb sekali ja.. Tp tgk hsptal jga.. klu mcm sya hritu d gleneagles dorg induced 1x ja lepastu tggu 6jam.. lepas 6jam ada contractions 99% lepastu cek bukaan.. Paling trauma for me is when they saluk cek bukaan.. yg tu sakit 🤣 smpai brgegar kaki ya Allah.. contraction selama 18jam.. lgsg takda bukaan.. lepastu decide utk czer.. Dr suspect tali pusat baby bergumpal jd baby tak boleh nak turun ke pintu serviks..