Menangis pakai baju & tukar pampers

Hi mommies! Anak umur 1 tahun bila nak tukar pampers & pakaikan baju mesti menangis meraung. Dulu kalau mommy menyanyi dia akan okay sekejap sekarang dah mengamuk je. Normal kah? & any tips untuk tenangkan keadaan?

6 Balas

Hihi salu dgr ank nk mandi je nggis ni nk tukar pampers pon nggis ye..biasala tu anak2 ade mcm2 ragam.. Nanti esok da besar cite balik kt dia ragam dia mse kecik mesti dia malu.. Hehe

hi anak sy skrg pun mcm ni. kenapa ye ? huhu stiap kali nk pakai pampers dgn sluar. dia nngis sgt sgt. umur 1 tahun 5 bulan. mcm mana ye nak buat tu ?

itulah dah makin bijak kan 🥹 cuba ralitkan dengan toys fav dia ke, anak saya ok la juga saya pujuk camtu.

anak saya 2 tahun lebih, kkdng sy stress + sedih, boleh smpai mnangis.

dah makin bijak tu..bg dia toys

Anak sy 9 bln 21 hri pun sama