Baby Muntah Susu

Hi mommies. Anak sy sebulan. Kadang2 lepas minum susu dia akan termuak balik susu tu. Pernah keluar susu ikut hidung jugak.Kdg2 tu xsempat nk burp kan dia, dia dah muntah susu. ?Ada cara nk elakkan tak?

1 Balas

Dia minum susu badan atau formula sis

5y ago

Sy pernah lalui masa anak pertama. Punca baby sy muntah keluar dari mulut dan hidung sebab pemakanan sy selepas pantang. Perut baby sy belum cukup kuat tapi lepas pantang tu sy dah teringin nak makan mee goreng la. Sambal petai lah. Makanan berminyak. Lepas sejam baby menyusu keluar balik semua susu dia yg tak sempat hadam.. Jadi lepas dari tu sy sentiasa beringat. Then amalkan makanan yg sihat sampai hampir setahun usia baby. Itu antara pengalaman sy la. Sis je tau apa yg sis makan setiap hari untuk kekal kan susu badan