Anak muntah lepas menyusu

Hi mommies! Anak saya baru 20 hari tapi setiap kali dia lepas dia menyusu mesti dia muak/muntah balik susu tu. Dah cuba burp kan dia tapi tak mahu burp pun. Kalau burp pun tetap muntah. Normal ke newborn macamtu? Tolong mommies. #firstmom #firstbaby

4 Balas

Nb mmg kena burp kan dear. Whatever it is kena burp jugak. Try belajar kat youtube ke tiktok ke ada tunjuk cara burp kan baby. I selalu buat position dudukkan baby kat peha mmg senang nak burp. Tapi lain baby lain. Sometimes mcm2 position kita kena buat untuk dia burp. Kalau x pun baby overfeeding.

Burpkn baby. If dia dh tidur, tinggikn kepala dlm 20 minit. Muntah tpi klu next still nk menyusu takpe. Maybe mcm baby saya kot gerd lah tu. Ig baby luggage ada ulas hal ni. Saya pun first mom. Lama lama akan okay.

1) memg kne bg baby burp 2) klu baby x nak burp, kne dukung2 dlu dlm 20 min..bru letak kt tilam secara mngiring..

overfeeding. baby minum susu apa yea?

10mo ago

bukan maksod sy baby minum lebih dr demand dia. kita panggil overfeeding. sebab tu baby muntah. size perut baby baru lahir kecik je awak