Anak tido buai

Hi mommies. Anak sy dH nk 2 tahun. Dia DH wean off..TP msh tdo dlm buai. Mcm mana ya saya nak biasakan dia tidur lama tanpa buai .? Blh share any tips . Trima ksh semua

Anak tido buai
1 Balas

cuba bg dia main smpai dia penat. budak ni klau penat dia da ngntok dia bole lelap sndri. ank sy sy biarkn dia main puas kdg tgh main pun dia terlelap sndri.klau ank awk nk buai jgk awk kna ajar ceraikn. sy bt mcm tu ank sulong 1 thun. yg ke 2 ni 2 bulan awl2 sy da ceraikn. sy tau timing dia tido jaga berapa jam bg susu tepuk2 tdo da dia yg 2 bulan tu. selagi tk ngntok tkkn sy letak dlm buai. kdg2 mak2 ingt ank nk tdo susa msuk buai main2 lg dlm buai padahal dia belom lg nk tdo pun tu utk baby la. kalau anak yg da 2 tahun sy bg dia main puas2 pasal yg sulung ni sy da nmpk pettern dia ni dri baby ajar buai padahal dia tk tdo lg dlm tu lagi kite enjut2 lama lelap anak tu. sbb tu yg ke 2 ni dia tu yg senang ceraikn buai utk baby 2 bulan. cuba dulu sisi bg dia main puas2 kalau dia still nk buai tkpe bg je lama2 dia sndiri tolak buai tu nanti.