Cara anak tido

Ibu2 ad tak cara or tips utk mudahkn bby tdo selain drpd buai. Bby 43hari. Skrg sy buai bby. Tp jnuh klau xd buai. Bby sush nk tdo. Mintak share kn tipsnya. Tq

1 Balas

mcm saya ada jgk buai tapi kadang2 je letk.. saya biase dukung smbil dodoi smpai tido..letk atas tilam smbil bf smbil tepuk.. letk ats tilam tepuk je, kadang tu boleh tido sendiri dh.. klau ngis mmng xletk terus dlm buai,dukung pujuk elok2..tido pun klau nk buai tu skjp je dh terlelap terus angkt letak bwh.. sbelum tido tu mmng ajk main dulu,susu kenyang2 baru buat mcm tu.. so xbergntung ke buai sngt sbb senang nk g rmh sape2 nk tido.. skrg dh masuk 3bln lebih,alhamdulillah senang nk tido..

4y ago

Mula2 nk jugak dodoi kt lengn. Lme2 xnk. Mkin ngamuk. Kdg ltk bawah lama2 nangis. Pdahal dh susu tkr lampin smua. Tu yg buai. Bru diam. Lg satu bby asyik nk ngempeng je. Ingt nk ajr puting kosong. Sbb nnt nk antr kt pengasuh sng.