Baby/ Formula Milk

Hi mommies, anak sy 1y4m now. Sy bg susu fm but lately dia xnk minum. Dh tukar guna cwn or sippy cup and everything try still xnk. Klau kt school xminum susu tp bila balik rmh dgn i dia still bf. Then i tukar try bg fresh milk dutch lady but it seems not suit to my daughter cause dia cirit after that. Any suggestion please? I'm worried. My daughter not peaky eater semua mkn semua telan. Thanks in advance mommies ♥️

1 Balas

hi. maybe boleh try apply sample2 susu utk dia. bg try satu2 mana yg dia suka. saya buat mcm tu. klu dia still taknak, kena bnyk kan makanan atau minuman yg tinggi calcium utk ganti susu, contoh yoghurt, cheese, soya, sayur2 hijau, brokoli, dan lain2. atas 1 tahun susu bukan utama bagi kanak2, susu jadi tambahan (supplementary) tapi perlu sebab nak calcium utk tampung tumbesaran anak, jadi klu anak taknak susu kena supply calcium tu dari sudut lain.

5y ago

so boleh jdik susu laa yer? ok ok sy try tukar susu lain...