Introduce baby formula milk

My baby is going to be 5 months and she’s fully breastfed till now. Recently I’ve been noticing my milk not enough for baby. So I tried giving Enfalac A+ and she vomited like A LOT. I got so scared and then doctor suggested me to try Enfalac GE (gentle ease) but still she couldn’t take it and vomited a lot again. I’m scared to introduce any other brands but on the other hand my milk is low. Trust me it’s so scary to see my baby’s reaction towards formula milk. I’m lost on what to do.

2 Balas

sama situasi dengan saya...sebelum masuk 5bulan, susu drop..risau sangat, anak nangis masa bf...saya rasa mungkin sebab tak cukup susu...anak tidur pun tak lena...fm tak jalan..anak taknak..dia nangis2 tolak fm...lepas tu, saya banyak membaca...banyakkan minum air, ambil sayuran yang boleh banyakkan susu...sekarang, susu saya kembali ada..waktu malam kembali bengkak susu... satu tips, yang saya baca... mommies kena selalu berfikiran positif... teruskan bf, sambil tu cakap pada diri sendiri semasa bf, "susu ada..cukup untuk anakku.." saya boleh rasa masa susu nak keluar tu.. - mommies kena bertenang + positif = hormon kita akan berubah.. semoga membantu..

please get help from any lactation consultant