Puasa Second Trimester

Hi mommies! Alhamdulillah sy skrg mengandung minggu ke-14. Boleh ke tak ye puasa sebenarnya? Sy pernah tanya doktor. Doktor kata boleh. Tp kwn2 ada cerita kwn diorg mengandung 5 bulan pastu puasa cukup sebulan. Lepas raya bila check, baby gugur dlm kandungan (nau'zubillah) tp tak sedar langsung. Huhu

2 Balas

Ikut keupayaan dan keselamatan sis. Kalau mbimbangkan baby atau ibu, better buka puasa.

Sy puasa sebulan genap, tpy separuh hari je la hehe penat dh last trimester kn