Puasa as first mom

Hi mommies,ok ke tu puasa? Ni first time puasa time pregnant. Rasa takut pn ada. Huhu mcm mana ya tips? Pernah tanya nurse,dia check bp ok. So boleh puasa. Tp sy pulak yg takut. Nak kuatkan diri #13weeks

2 Balas

alhamdulillah first time juga puasa time pregnant.. still okay.. just skit kepala skit mungkin msuk angin kot.. tp alhamdulillah okay. sy sahur susu ngn mkn nsi skit, buah, n minum air kosg td. alhamdulillah baby dlm prot xde rase meragam.. hehe.. moga kuat smpai berbuka.. aaamiiinnn..

sy gdm 20w. doc kata bacaan gula cntik bole je nk cuba puasa. tp tadi dpt tahan smpai jam 11 pgi je. lps tu mula lapar angin gastrik