Anxiety to deliver

Hi Mommies! Alhamdulilah kandungan saya dah mencecah 30 minggu. Hanya tinggal 10 minggu sahaja lagi, saya sangat berdebar. Tiap2 malam mimpi saya akan melahirkan, bukan tu je, kadang tu perut pon sakit sekali. Maklumlah ini kandungan pertama saya, banyak pengalaman yg belum saya ada. Boleh mommies2 share rasa atau tanda2 bersalin?

1 Balas

sy baby kene induce.. sbb perut mummy dia selesa sgt.. tpi bila dh smpai masanya.. perut rasa memulas dan cramp mcm period mulanya.. lepastu sakitnya smpai x boleh tido.. keesokannya mase nak cek jalan.. air ketuban pecah dh.. lgi kuat contractionnya.. anxiety mmg semua org rase.. tapi percayalah.. sis akan jdi kuat dan sabar utk anak sis.. mmg sakit contraction tu x boleh tahan tpi puan kene zikir byk2 .. berlatih cara pernafasan utk labour nanti.. goodluck😉