Tanda tanda akhir bersalin

hai ibu ibu semua.. skrg kandungan saya sudah mencecah 40w soalannya.. semalam dah keluar lendiran beserta darah. perut sy jua mngeras ,ngilu dpn perut dan ari² ..tapi tak brpa sakit .. biasanya brp jam ye ibu² bersalin selepas alami tanda2 mcm ni? pengalaman saya , semasa anak melahirkan anak pertama sy normal birth tnpa induce.. sy kluar lendiran drah mcm ni juga. #kandungan anak k 5

1 Balas

Kalau saya keluar tanda seperti itu saya terus ke hosp. Nurse check bukaan then pagi² dah start contraction kerap. Petang bersalin tapi induce

2y ago

ahh biasa cmtu la..tp sy mlas nak awal2 admit.. kontraction pun xkerap sngt.. 🫥🫥🥲 hrp dipermudahkan besok