Gbs +ve (32W)

Ada tk mom dlm ni ada history gbs? Sy baru tau sy gbs carrier. Now genap 32w tpi saya risau sbb misi ckp ada risiko bby mninggal dlm kandungan. Doc tkde bgi ubat apa2 pun. Doc just inform je before bersalin kena on antibiotic. Mmg tkde ubat ke? Kena tnggu turun tanda nanti baru msuk antibiotic je? #ingintahu #bantujawab

2 Balas

yup. mmg xde ubat. just standby lahir2 anak akan masuk nicu dulu utk check terkena jangkitan ke tak. nurse just inform je tu sis. sbb stiap komplikasi mcm gdm ke gbs ke low hb ke sume boleh bahaya kt ibu n baby. sy dua2 anak ade gdm pun ade risk mcm ni. follow je ckp doc mkn ubat yg disuruh bykkn berdoa insyaAllah baik2 semuanya nnt

1mo ago

Baik awk. Terima kasih

sis nak tny apa tanda2 sis kena gbs tu ya

1mo ago

saya ada keputihan x gatal dan berbau... dia warna putih jer... doc pernah cek guna muncung itik tu just bg tau puan ada keputihan dan doc bg ubat cucuk kat mis v kita tu..