25 minggu...

mommies ade tak sesape pengalaman kepala baby dlm 25 minggu ni dh turun...doktor nasihatkan standby je...ade sesape berpengalaman x?? selamat ke jika baby lahir 25 minggu??

32 Balas

sma la sis #26w.. tapi doc tak ckp ready bila2 masa bsalin pula.. doc cakap baby bila2 masa bole berpusing2 lagi, tapi maybe doc ckp gitu utk moms yg ada high risk utk beranak awal, contohnya : detect jangkitan kuman, gdm or lain2.

Selamat la . Baby awak dah pandai turun bawah . Jadi tak risau dia songsang. Sy pon skrg 25week smlm scan details doc puji2 baby dah pndai kepala da kat bawah. Sis jgn fikir berlebihan . Fikir positif ja. Anak2 kita bijak cerdik ?

saya pon rasa kepala baby dah start turun sbb nya saya rasa pundi slalu ditekan and slalu je kerap kencing tu biasa ..slalu baby dah ada gerakan baru nanti back to normal

AsSalamualaikum, ada tak 24w dah rasa sakit mcm nak bersalin, pernah tak korang ad pengelaman macam tu?

sy da 25weeks..sy sembelit smlm..lpas buang air bsar..kluar skli drah..ada yg pernah mngalami mcm ni x tpi bby gerak ok ja..perlu x sy ke hspital..

dlm scan tu kan ade tulisan byk2 yg mne nk kenalpasti berat ye

3y ago

Ade tulis berat dlm gram klu kat kertas scan tu..

sy anak pertama lahir 26w 850g je...masuk wad 6 bulan Skrang dah 1thun 3 bulan syukur bby sihat sangat aktif dan sangat pintar

25 minggu.. Mau minta pandangan boleh ka sy ambik supliment fish oil spt blackmores.. Mau minta pandangan dlu.. Rasa ragu2 mau bli..

2y ago

Saya amik fish oil dr early pregnancy... Dh tanya doktor, doktor kte xde masalah

Sy lahir bby 28w.. Risiko utk survive xtggi.... Skrg brt bby awk da berapa kg?

2y ago

selamat tu kalau bersalin kat spital selamat. member ada yang bersalin 20 minggu. baby masuk incubator sebab tak cukup bulan. syukur baby sihat. sis kena kurangkan aktiviti yang berat, kurangkan stress jaga pemakanan. harap dapat bersalin 36 weeks ke atas..

saya pon first time tadi masa pegi kk ade apoiment sekali doc check kepala baby DH dekat bawah .risau jugak kan