musuh Ayam

Hi mommies. Ada x yg mcm sy. Bila pregnant mmg xleh mkn ayam. Rasa mual nya yaampun teruk sgt. Sblm pregnant ok je. Kdg2 kan, tgk gambar ayam pun xboleh. Pelik sgt penangan pregnant ni. Sadis. Xtahu sampai bila rasa ni akn hilang. Ada x mommies mcm sy? Bila ye akn hilang?

42 Balas

saya bkn ayam,tapi nasi dengan ikan hmm..hidu bau nasi kna masak pn saya muntah2 hidu mmnk tda buli msuk ,smpi la turun brat bdan dlam 2 atau 3kg time tu..bakso y faveret saya pn,haha tda pndai makan trus,dingar bakso sja mau muntah smpai mcm tu skli...tp skg blh mkan nasi sdala syukur klau tda dri mna la baby mau besar haha

Sama mcm sy sis.. Sblm pregnant mmg hari2 makan ayam.. Smua menu kene ada ayam.. Tp bila prgnant tibe2 bygkan ayam pn xboleh.. Apa lg nak makan.. 😂 Drpd jauh pn dh boleh hidu busuk dia.. Sy sorg je yg hidu busuk.. Tp bila dh msuk trimester ketiga sy dh boleh makan ayam semula..

sebelum pregnant every week mesti ada menu ayam. sy kurang makan seafood. 1st trimester bau ayam mentah or masak semua tak boleh. tgk je mual.. yg terlagi2 seafood and daging. Sampai kan ni 24w dah ok sikit tapi makan ayam cubit2 je. tak boleh nak enjoy betul still rasa kembang tekak.

saya pulak langsung xleh makan telur ayam. padahal feveret giler kot. lagi lagi yang telur separuh masak atas roti titab. masa pregnant tengok telur pon loya. mak mertua saya siap sorok telur sekali dengan sarang telur.

ada. kakak sy.. sy beli ayam masatu hantar gi tempat kerja dia, pastu dia kata "aku mana boleh makan ayam. aku loyaaaaa. kau gila ke??" pstu sy pon merajuk sambil jalan smbil makan ayam tu 😂 pdhal tu ayam faveret dia sblm pregnant

sama mcm saya sis ..Bau hanyir ayam lagi laa xlalu .. huhu .. dri awal pregnant smpai skrg dah 11week.. langsung xbole nak makan ayam n cium bau hanyir ayam .. tp yg pelik nya,,rangka ayam bole pulak saya makan .. 😅😅

masa trimester 1st macam tu.. ayam goreng ke.. chiken chop ke.. daging ke.. kambing ke.. semua loya... tengok iklan mc d pun rasa tak menarik.. hehe.. tapi sekarang alhamdulillah... da bole makan semua tu..

sama macam saya tak lalu makan ayam.. sanggup makan sayur saja dari lauk ayam.. sekarang ni kalau ada lauk ayam, buat xtau.. kalau paksa makan jugak loya tekak, nasi mesti tak habis walaupon sikit 🤣

Sama sy.. Haha tgk ayam pn nk muntah.. Tp skrg dh masuk 20week dh ok..tp jenis x boleh mkn Ulang2 menu yg sama. Tak selera. Tukar2. Biasanya menu beli lg selera dari yg masak sndri.. 😅😅

3y ago

betul .. macam saya ngandung kalini asik nak makan dekat kedai aje .. bru berselera nak makan .. tahun lepas ,,langsung xbole nak makan kat kedai .. 😅

sama mcm Saya Masa pregnant xleh makan ayam Rasa mual loya..masuk 8 9 bulan dah boleh mkan sikit2 now anak DH 9 bulan hahahaha lawk sungguh suami marah takcfaham Kita Ni alahan ayam hahha