Makan Ayam

Ada tak mummy pregnant sni yg x bole mkn ayam? Dulu sblm pregnant mmg mknn fav. Agak2 bile ye bole hilang? Teringin nk mkn ayam tapi tk bole#ingintahu

27 Balas

sama saya laa..dr anak 1st 9 bulan x mkn ayam, bau ayam pn nk muntah...skunk 2nd prgnt dr awal prgnt smp 19 weeks pn sma x ley mkn ayam juga..kfc dl feveret skunk tgk anak mkn pn nk muntah😪.

sme sy masa prggy anak 1st...sepanjang alahan mkn ayam je confirm muntah2..pdhl mmg ayam makanan yg setiap hari ada..tp lepas abis alahan okay dah..boleh makan ayam semula🤭

1st trimester dulu sy pun mmg x bole mkn segala jenis daging walaupun ayam fevret sy. tengok pun dah bole nk trmuntah. tp dah 2nd trimester ni, dh bole mkn ayam sikit.. hehe

sy dlu fav kari..xkira la kari ayam ke dging ke asal kn kari...kari melayu sy mkn tp sjak pregnent bau kari je loya...kembang tekak..ayam skrg jd cepat jemu tp blh mkn la..

ada.. sy awal2 pregnant semua lauk xblh nk telan, mknn yg blh telan yg jnis kuah2 jer.. nasib baik alahan smpai 11w jer..seksa🤧 masing2 atas bdan masing2lh kn..huhu

Hehehe sama lah kite 🤭🤭 Nampak lauk ayam je nk muntah.. Bila nak makan tu memang tak boleh nk telan lansung.. Padahal sebelum2 ni memang hari2 makan ayam 😂

mcm sy lah suka sngt mkn ayam tpi ms pregnant terbalik jdi tak suka..lps tu suka sngt ikan..pdhl sblm tu bkn peminat ikan..los bersalin back to normal❤️

sama laa saya dulu nk bsoh ayam pon muntah sekarang pon dh geli nk makan ayam klau makan pon rasa mcm makan tisu sebab xde rsa apa ayam tu 😩😩😩

Ada. Saya la tu.Hehe..Masa mengandung anak kedua. Tengok ayam pun tak lalu. Apatah lagi nak makan.hehe..Masuk 3 bulan dah boleh makan ayam 😄

Untung x boleh makan ayam je. Saya semua makanan bila makan nak muntah semula. Bila lapar, paksakan juga telan. 😂 Seksanya rasa. 😅