Overdue

Hi mommies, ada x tips utk mempercepatkan bukaan jalan utk baby? Saya takut sbb dh overdue, lagi 4 hari kalau saya x deliver doktor nak induce. Sy taknak induce ? tolong sy ya mommy2 ?

2 Balas

Sis kena bejalan byk jgn byk duduk atau baring kena buat senaman mcm bercangkuk naik turun then amek minyak kelapa dara atau pon minyak zaitun sapu keliling bibir anu kita ...!in shaa allah baby keluar lancar jer pasti x gunting punya tp kena kerap letak taw . cara sapu kena selawat 7x then sapu minyak tu, lepas tu amek air selusuh sapu kat seluruh perut n baca selawat 3 kali n minum air selusuh tu niat pada allah swt minta d permudahkan proses persalinan sis. in shaa allah dlm 20 min ke 30min atau sejam bukaan mesti cepat n rasa mcm nk besalin dah tu ..

4y ago

Bestnye bukaan cpt. Sy dh 2x masuk ubat still 1cm