Tips induce and bersalin normal 40week1d

Hi semua..saya overdue harini dah 40w1d. Dah dpt tarikh serah diri dekat hosp utk induce kalau tak bersalin jugak. Boleh tak share tips utk induce and mudahkan bukaan? Saya kalau boleh mmg nak bersalin semulajadi..tapi saya nak bersedia je dgn ilmu utk induce. Kalau sudi boleh share pengalaman and tips utk saya ye. Tips utk bersalin sblum induce pun boleh. Terima kasih❤

4 Balas

pengalaman sy induce ubat dlu mmg baring je sis tahan sakit. Tak leh nak buat apa sgt. Just control breathing je sepanjang sakit tu. Selawat, dan cuba control emosi wlupn sakit. Tak yah bazir tenaga jerit2 ke apa.

2y ago

ok terima kasih semua sbb share pengalaman dgn saya..dpt sikit ilmu tentang induce

Saya pun ingin tanya soalan yang sama. Saya dah 40w3d hari ni. Tarikh serah diri 20hb ni. Lagi 2 hari je

Samalah saya pun nak tau jgk sebab dh overdue 40w4d.. 19/8 dh kena serah diri kalau tk bersalin jgk.. 🥲

Ade minum air selusuh ke sis?

2y ago

yup masih aktif mcm biasa sbbtu dr boleh bagi lagi seminggu