angin dalam perut

Hi mommies. Ada tips x utk elakkan angin ketika preggy. Saya preggy 12w++. Tapi kerap pedih ulu ati, angin walaupun saya makan. Dan bila makan tu, rasa xkenyang je. Bila datangnya angin tu, mula laa sakit bdn n muntah.

12 Balas

Kena ambik Gaviscon jugak sis. Sebab orang pregnant memang akan selalu pedih ulu hati. Saya amik tu tak sampai seminit rasa lega sangat. Gaviscon sesuai untuk ibu mengandung. Doc yang suruh saya makan.

5y ago

Ye boleh. Sebab saya pun doc yang suruh. Pastu google2 memang semua cakap Gaviscon selamat. Saya ambik hampir tiap malam masuk 38w sebab teruk sangat pedih ulu hati. Saya bersalin Alhamdulillah xde masalah. Hihi.

Mkn dlm kuantiti yg sedikit tp kerap sis. Kurangkan pengambilan mknn yg berminyak & pedas.

sy pun tgh tunggu cara utk elak angin ni. 25w. amat xselesa..

sy just sapukan minyak angin kat betis...

Sy mnum teh halia...

samalahhh mcm sy. bila mkn sikt, dah rasa kenyang. lepastu sejam kemudian perut mcm dah msuk angin rasa lapar sgt. so kerap sapu minyak angin je lah.

Sama laa 😅

Mnom susu

Sama la sis..sy asyik sedawa je xkira siang atau malam..sblm nie skli sari pom ssh nk sedawa😄😄sy ada bca keadaan tu biasa ketika hamil..sy cuma jga pemkanan..mkn sblm lapar..sikit tp kerap..jgn biarkn perut kosong

Susu