Badan berangin + pedih ulu hati n cirit

Salam mommies, sy preggy 31 weeks hari ni and masalah yg sy hadapi is badan berangin + pedih ulu hati.. sometimes bila nk masuk tidur n da baring, tetibe pedih ulu hati n sgt x selesa x boleh lelap , selagi angin x lepas keluar selagi tu pedih ulu hati n x boleh baring atas bersandar..then terpaksa duduk kejap bg sendawa angin keluar puas2(till keluar sendawa besar) baru rasa lega.. then skrg sy alami masalah cirit, kdg nak kencing je tp boleh tercirit sekali tanpa sedar even x rasa pun nak membuang, kekerapan tu kdg2 sehari 2 atau 3 kali, even nak membuang pun keluar cirit tp xde laa perut rasa sakit memulas.. adakah disebabkan angin ? Ada x mommies yg hadap benda sama yg sy hadap ?

2 Balas

ye samala , skrg kerap berangin lepas tu time nak tido je kena tunggu angin keluar dulu , if tak keluar mmg tk bole baring😭

kalau pedih ulu hati, boleh makan gaviscon pink.