Stretch marks gatal

Hi mommies. Ada tak mommies yang stretch mark rasa gatallll sangat? Saya dah sapu serum, pakai losyen. Sama juga stretch mark tetap muncul & sekarang makin gatal. Gatal tahap tengah tidur nyenyak pun boleh terbangun sebab gatal. Dah gatal mesti la garu kan. Kadang sampai pedih bila kena air lepas garu tu. Ada effect jangka panjang ke kalau kita keep on garu stretch mark tu? 😌

7 Balas

hehe sye pun 3rd trimester ni stretchmark gatal2.. ank 1st lepas bersalin yg gatal2 🤣 ni no 2, 3rd trimester lak gatal2.. pakej ruam kat perut.. ermm sabar je la.. letak lotion ank sye je haha sbb anak sye eczema, lotion die elok utk ruam2 gatal2. sye pakai da makin ok, tp gatal ade je la.. bertahan hari demi hari tggu lg 2bln nk letop...

Cuba consume olive oil 2 sudu pagi n sblum tdo masa perut kosong. Mnum susu kambing smblum tdo. Lps dah sapu cream/serum bagi hadap kat kipas utk betul2 kering sblum pkai seluar. Klu sy skrg pencuci muka yg ada moisturizer masa mandi tu sy pakai kat perut n breast juga n gosok dgn span bdn. Alhamdulillah sy amalkan smua ni skrg dah x gatal

Saya rasa kita sama sis. Dari awal tau pregnant dah sapu serum/lotion/oil smua tp masa 29w tetap start naik stretchmark walaupun xgaru. Tp skrng ni 33w ni mcm lain matcam gatal pulaa stretchmark tu biarpun dah sapu cream lotion smua tu mcm xjalan pula😭 kadang saya gosok2 skit je or tepuk2 bagi hilang gatal tu.

perut terlalu tegang, mmg akn rasa gatal..efek dia garu tu nt tinggalkn parut la kt perut. cm saya pon ank da 3y6m pon still nmpk lg bekas stretch marks tu cuma line tu jd wrna putih la. try tuka losyen n serum tu dgn minyk kelapa dara pulak

Saya suka garu sampai penuh strecth mark, nurse cakap “anak sulung pun dah macam ramai.” Terasa gila tapi nak buat camne dah gatal

7mo ago

Betul weih baru anak sulung ni tp stretchmark tu mcm padang pasir dah🤣

Puan jgn pkai kain atau seluar yg getah ketat.. Tu pun salah 1 penyebab gatal.. Lebih2 lg time cuaca panas

saya pakai bio oil malam2 but kadang terskip jugak, takde gatal pun sakarang 32w cuba awak try bio oil