KEPUTIHAN

Hi mommies. Ada tak mommies yang ada keputihan tapi tak buat swab test. Saya minggu lepas check up bagitau nurse ada keputihan, tapi nurse kata normal kalau ada keputihan. Nurse tak ada pulak nak ambil sampel. So macam mana saya nak tahu keputihan saya ni keputihan normal or GBS? Keputihan saya berwarna putih kekuningan, keluar sikit sikit, kalau banyak berjalan baru keluar banyak, bau tu ada tapi tak berbau busuk, texture dia sticky dan tak gatal.

2 Balas

Sy ritu terus infrom doctor, keputihan sy kehijauan. Sebelum tu ad inform nurse Tp nurse xde amk tindakan ap2 Bila dh berlarutan sy inform doc, doc terus amk sample. After 1 month result klua, Alhamdulillah normal. Sis gtau doc nak amk sample Sbb risau, nanti doc akan tnya berbau ke, ada gtal ke. Sy xde gatal, tp ada bau bila bersama dgn husband, Doctor terus amk sample..😊

4y ago

Oooo okay. Nanti saya bagitau doc. Tapi kalau 37 minggu masih tak terlewat ke nak buat swab test?

Anyone????