Makan Pedas Masa Hamil

Bahaya ke suka makan pedas waktu hamil??

4 Balas

Kalau sis xde rasa sakit perut ke bby mengeras waktu mkn tu, kira okaylah cuma jgn selalu.. mknn pedas boleh menyebabkan gastrik, pedih ulu hati & appendix.. jd mkn kena berpada..

5y ago

Okay terima kasih utk info ini.

sya pun makan jerr..mulut jer kata xnak..last2 makan jga..pedas tu la yg mnguatkn nafsu mkn sya😂tpi xla bnyk sgt and sllu sgt..tkut plk pkrmbngn bby tjejas hihi

5y ago

Yaa heheh

Okay je kalau mak tkde masalah cirit birit, gastrik and so on..

5y ago

Ohh terima kasih yaa. Tq 😀

nurse sy ckp bagus

5y ago

sy dlu xleh mkn pedas. lansung xbleh. bersalin czer, nurse ckp nasib baik awk xbersalin normal. usually yg bersalin normal yg xbleh mkn pedas ni kulit bwh tu rapuh sng koyak.