pantang org tua²

Hi mommies. Ada lagi ke yg percaya pada pantang dulu² kononnya masa mengandung kurangkan aktiviti menjahit, menyiang ikan, tgk muka² yg buruk.. takut kenan pada anak bila lahir nanti. Lahir ada sisik la, lahir x cukup sifat la, lahir muka buruk la ???

12 Balas

Sebenarnya pantang2 org tua dulu tu hanya untuk beri ibu2 mengandung ni berehat dari melakukan kerja2 berat. Dia cakap lah nanti baby itu ini.. tapi sebenarnya niat dia nak awk berehat dan banyak tenangkan diri.. Takut2 bila awk buat kerja tetiba emosi xstabil smpai nanti awk meroyan.. baby jadi mangsa.. tu kadang berlaku keguguran.. Org tua2 dulu jaga ibu2 mengandung ni..