pantang org tua²

Hi mommies. Ada lagi ke yg percaya pada pantang dulu² kononnya masa mengandung kurangkan aktiviti menjahit, menyiang ikan, tgk muka² yg buruk.. takut kenan pada anak bila lahir nanti. Lahir ada sisik la, lahir x cukup sifat la, lahir muka buruk la ???

12 Balas

Kenan tu maybe betul jugak. Sy mase mengandung terkenan anak sepupu sy. Anak sy lahir ade iras2 die jugak. Ade lah dua tiga org ckp cmtu. Tp xlah 100% dlm 50% hehe. Cantik dan comey je sis. Alhamdulillah. Anak kdua sy minat menjahit dan berkebun ade dngar2 jugak pantang org2 kata jgn menjahit nnti uri lekat. Nauzubillah. Smoga dijauhkan. Maybe diri kite sndiri kene jgn percaya baru xjadi. Betul org kata smua tu syirik. Yg lain sy xpasti. Baca yg baik2 dngar yg baik2. InsyaAllah smuanya baik2.