Kuat tidur

Hi mommie and daddy’s (ada ker?) Anak saya 7 bulan lebih, tapi dia kuat sangat tidur, berat anak saya almost 10kilo. Perkembangan dia ok, boleh guling2, merangkak belum (faktor berat mungkin) tapi saya risau adakah anak saya normal sbb dia cuma bertenga untuk 1jam, selepas bermain dia dah merengek nak tidur, lagi lama dia akan jerit2, kalau dukung dia ok. Malam tidur takda masalah. Kadang kala dia tidur dari 12mlm direct sampai pkul 12tghri, minum susu sekali. Hari normal dia tidur direct cuma ada cari susu beberapa kali smbil matanya pejam. Ada yang suruh saya menikmati fasa tidur nya tapi saya bimbang adakah ini normal untuk perkembangan dia?

1 Balas

nap berapa kali? lama ke? sebab nap ni sebenarnya tak perlu tidur lama pun. cuba ubah timing tidur. sebaiknya sebelum pukul 10pm tidur. nap 2x pada waktu siang.