terlalu kerap buang air

Hi momma mommy semua, sy dh 24 weeks. Sy tahu waktu mcm ni akan kerap buang air kecil tapi sy terlalu terlalu kerap, sampaikan lpas buang air, dlm beberapa minit nk buang air lgi berterusan jdi mcm ni. Smpai nk kuar mana pun rasa nk buang air kecil jer.adoii stress. Ada ke yg mcm sy?

14 Balas

Saya pernah baca kat apps ni juga. Satu reply tu cakap masa dia pergi scan rupanya kepala baby dia duk landing elok atas pundi kencing. Patut la tiap 3 minit dia ke toilet saje hahaha. Doc pesan kat dia takpe, tunggu baby gerak sendiri je

Akk dh 6 org ank..tp x de pulak sampai..br kecing..dlm beberapa minit nk kencing lg..biasa dlm 40minit ke 1 jam setengah br nk kencing lg..cuba lh g cek..kot ada masalah lain ker..atau byk minum sejuk2..akk dl dh akhir2 tu kurang minum sejuk.

Rasa semua pun macam tu sis..sebab baby makin besar himpit pundi kencing,sy dah nk dekat due ni, time tido malam 3 4x bangun pi toilet..bila scan pun, doc cakap pundi kencing pun xnampak dah, sebab compress sgt..😅

5y ago

Yuppp rasa semua mommy akan rasa cmtu..😊

Ade. Sy dulu tgh travel selang 5minit nk buang air kecil. Jenuh cari toilet. Kesudahnye stay r&r sat.. suami pon pelikkkkk, aihhhh tadi baru je p toilet nk p lg😂

saya baru 2 bulan, tapi kekerapan g tandas x usah cerita.. selang berapa minit tandas. pantang minum air banyak. lagi kerap. dekat lbih 10 kali huhu.

Info je kat doktor. Air ketuban ok tak? Sy ni pon kerap kencing, ingatkan biasa je. Rupanya air ketuban dah kurang. Skg tengah warded nak monitor.

Haha sama la. Sampai rasa nak pakao pampers je time malam. Letih dah ulang alik tandas.

Saya 16weeks pun 10x ulang alik g tandas kalau malam nak tdo..bertabahlah mummy...😁

Dulu pon sy mcm tu.. mmg ssh bila kluo.. kjp2 nk ke toilet.. sudhnye dok rumh je😅

Sama la sis... Tambah plk kalau jenis minum air byk😂