Kerap rasa nak terkencing dan rasa nk berak

Kdungan sy bru 13weeks.. tp dua ari lpas sy mngalami kerap kencing tp bila kencing hnya beberapa titis ja kuar...bukan tu sja...dlm masa sama perasaan mcm nk buang air besar tp xda pn kuar najis.. ..pastu esoknya dh ok xda apa...tp hrini dtg blik simptom ni lgi kerap dr aritu..stressnya..kencing2 tu sy xda cara lain slain p tndas je buang..tp yg rasa nk berak tu sy pakai enema utk mbuang..dh buang tp perasaan tu ttp ada rasa mcm dh ujung2 ja tp p toilet xda pn just kencing titis ja..ada x pngalaman mmy mcm sy... * Oh ya ..sehari seblum kena simptom ni sy dh checkup kk air kncing mcm biasa xda msalah..

7 Balas

sy kene jgk cmtu. boleh kata malam2 mmg smpai 5x ulang alik tnds. kncing Nye sikit je. doktor ckp kencing Kotor sikit. lpstu sy bnyk kn minum air. mula2 tu sbr sikit la kene ulang alik tnds. tp Lps dri tu mmg better... just kene bnykkn minum air je. psl rs nk berak tp xberak tu sy Pon kene gak masa awl2 hr tu. msuk tnds xberak Pon. yg tu sy Pon xtahu knp.😅

chek lg .. bole jd kencing kotor .tanda awak sama dengan saya . msa 12week 4days sya kena mcm awak 2hari kmudian chek klinik kncing kotor tinggi .pstu dorng bg antibiotik dan jgn mnum air brgula dlu bnyk kan mnum air suam .alhamdulillah beransur pulih now bebas kncing kotor *23week3days

rasa nya kencing kotor. sbb tu kencing jadi tak lawas. pergi klinik, nnt doctor akan bg ubat bersesuaian dkt ibu hamil mcm kita😁

Sama la sis. Saya sehari berapa belas kali kencing hahahah. 🤭🤭🤭 urine semua bersih.

10mo ago

ye btul urine sy pn xkeruh..color cair ja..kadang jernih sbb minum air kosong byk..sakit xda..just rasa nk kencing sentiasa plus rasa nk berak tu pn ilang lgi..

Byak minum air masak air kurang dlm badan nnti takot air kencing kotor

10mo ago

sy mmg byk minum air..sy minum air kosong klu manis pn just jus oren tu pn skli shri masa nk ambik supplement tu. bila buang air kecil Tu..skli ada perasaan nk buang besar tp xda apa pn kuar .. tp xda sakit pn..cuma rasa tu ja..

Buat senaman kegel utk kuatkan otot pelvik

10mo ago

Sama-sama

banyakkan minum air masak sis