KUAT TIDUR TENGAH HARI

Momiess assalammualaikum & morning. Betul kah kalau kuat tidur tgh ari, kepala baby besar ?

31 Balas

Waalaikummussalam..sy pernah kne tegur sb tdo waktu matahari tgh naik. Hahahaha katanya nanti ank besar. (bukan bhgn kepala je tp semua) Hahahaha seram juga bila kne tegur camtu tp bila sy tnya group ibu2. Takde pun...skdar pantang larang org2 tua 😁

Tak jugak la...mak mertua saya lagi la selalu pesan jangan selalu tidur nanti mata anaknya sembab tapi alhamdulillah mata anak ok jer tak sembab..tapi kalau dah mengantuk mana boleh tahan wei kalau tahan jer boleh pening kepala 𗁌𗁌

Org tua kite ni pndai...die xnk ckp direct die blapis...xbg tdo tghari sbb da siang kn kne bgn mnd msk mkn solat...pas da siap smua kite tdo die xbising pun...tp tdo pas asar mmg xelok la...bleh kne skit kple...😉

Kalau dah mengantuk tidur je la..org mengandung mmg perlukan byk rehat..tiada kaitan dgn baby kepala besar..macam2 pantang larang pelik2 mcm membebankan sngt mengandung ni

Awal2 x caya gak ingt sbb pantang larang org tua/mitos. Entah ye..knape sye rase mcm betul, sbb last week checkup growth scan utk 32w kpala baby bsar doc cakap😅. Kompius dah pikir skrg ni

5y ago

Doc xde ckap ape2 effect. Doc cume ckp biase sbb kturunan. Tapi doc ckp kami laki bini nmpk normal je😅. Pelik, xpelah alhamdulillah and janji baby sihat fzikal mental rohani jasmani in shaa Allah..aaminn. sis jgn rsau...kite control mkan y mnis n lemak2, bnyk mkn y berkhasiat ye.

Ade yg ckp klu tido petang.. tp sy klu letih rehat n tido je x kesah tgahri ke ptg..alhamdullilah xde plk bby kua kple besar

Tak ada la . Sy first prgnnt dlu kuat tido siang , takde pulak kepala anak tu besa bile kelua . Comel je 😁

Hahaha.. takda la, sy tidur siang masa preggy. Slalu penat & mengantuk kan.. cantik ja kepala baby.😁

Mitos. Mengantuk tido je sis. Kadang2 Kita tak cukup tido malam. Siang akan rasa mengantuk.

tipu je..sy kuat tido..elok je anak keluar...apa kaitan kuat tido dgn kepala anak besar..?