Ubat zincofer

Hi momies! Untuk sesapa yang boleh consume zincofer, normal ke akan rase pening selepas makan? Saya makan zincofer sebelum tidur. Bangun pagi tu memang akan rasa pening kepala sikit. Tapi pening bukan yang tahap teruklah, cuma pening yang manja-manja gitew. But still rasa tak selesa. 🥴

7 Balas

zcooper . 1st sy makan wktu malam ubt tu .. hb ok ..xda la rendah . pastu sy ubah mkn waktu tghri hb rendah pulak.. ni sy try makan waktu malam .. ada kkwn suh makan ubt malam sblm tdur ..konon ny wktu siang kita byk hadam mcm2 makann..mudah2n next cekup jmp dktor hb naik . 🤲 .

Nanti next app check up, bgtau la dkt KK. Maybe tak sesuai dgn zincofer, dia akan bg vitamin separate. Mcm sy tiap kali pregnant berbeza. Ank kedua boleh je zincofer. Anak ketiga tak boleh consume zincofer. bgtau nurse KK, dia tukar suruh consume vitamin asing2 tu.

3y ago

Klinik tempat saya cuma provide zincofer dengan iron tablet je. Ubat lain kena beli sendiri. 😅 So sekarang ni saya tengah consume zincofer + iron tablet. Untuk bacaan HB, kena tunggu next week. Hopefully ade progress lah. 🥴

sy direct muntah xsmpai stgh jam mkn ubat tu. lpas tu rsa drah tu btmbah2 muntah. last2 dktor bg maltofer coklat. bru la boleh makan.

saya makan ubat zincofer tu kadang2 je rasa mual2 , saya ambil waktu pagi, saya makan je terus tido kurang dia punya loya tu.

kalau trlalu kerap jd, mgkin sis boleh bgtau nurse. kalau x ok dgn zincofer, nnt nurse tukar ubat lain

3y ago

sama la kita. bacaan say pn 10 je paling tggi. + saya ada gdm. pening gak nk naikkn hb. tp nurse surh kekalkan je. jgn turun lg.

mungkin boleh try maltofer pulak 😊

sy mkm zincofer jgk ..tp wktu pg ..