NORMAL KE TIADA ALAHAN

Hi momies, sekarang saya baru 5w. Normal ke saya tiada alahan langsung dari awal sampai sekarang? Cuma risau sebab baca kebanyakkan akan ada alahan mual muntah loya. Tapi saya tiadaa apa apa.

10 Balas

Tak semua ada morning sickness masa pregnant sebab itu bukan satu2 pregnancy symptoms. Saya sendiri takde langsung morning sickness sampai la bersalin. Alhamdulillah

ank 1st alahan.. 2nd xde alahan gugur kantung kosong.. skrg tgh ngndung lg 7w bru ada alahan tp aritu masa scan 6w bru nmpk kantung.. harap ada bby kalini🤲

Awal lagi tu nk alahan 😂 ada stengah nk masok 2bulan baru mai alahan tu . Tapi kalau smpai 3bulan lebih pun tkdak alahan sgt tu mesti bby boy 🤣

Normal..sy pn perut je besar..3 kali pregnant semua takde muntah2 pening ke apa kecuali ms berus gigi je lah xboleh gosok dlm sgt.

sama mcm saya 😂 xde alahan lgsg..tp masa awal² suami yg loya² tekak..mkn sikit je nk muntah..pastu lembek je dia..😂

untungnya xde alahan...sy puasa ni asik loya² ..baru 6weeks.. kdg perut rasa pedih sbb puasa masa awal² trim ni..

sy ingt sy jer yg xde alahan masa pregy nie ... alhamdulilah puasa pun boleh lagi cuma awal2 hri tu jer xpuasa...

saya 5 weeks xde alahan. start week 6 teruk sgt alahan sampai sabun mandi pun saya muntah xleh bau.

saya pun kadangje alahan tu kadang okey sampai husb saya pelik saya bawak perut ke takni🤭

Untungnya tiada alahan.. Sekarang 9weeks teringat ayam pun rasa nak muntah.. hmmm..