Bloated early pregnancy

Hi momies... saya nak tanya kalau senang dpt bloated is it normal untuk early pregnancy? And ada cara tak nak hilang kan rasa bloated ni?

6 Balas

Normal. Macam saya, saya minum air halia madu masa early pregnancy. Ada orang kata yg halia bahaya tapi tak sebenarnya. Mitos je tu. Halia sangat bagus untuk ibu mengandung. Selain buang angin dalam badan, halia boleh bantu kurangkan simptom morning sickness https://my.theasianparent.com/air-halia-untuk-ibu-mengandung

Normal je, sy selalu bloated tp susah nk keluarkn angin mlainkan baring. salu balik keje tu perut bloated cam nak meletup je sekali sampak rumah baring bunyi mcm meriam ha 1 rumah boleh dgr hahahaha.

Tips: makan sikit2 tapi kerap kali. Sejam sekali mcm tu. jgn bagi perut kosong. Elakkan makan makanan yg berangin.

normal akan bloated bila pregnant ni.. klau sy, dduk tegak, urut2 tapak kaki, nnti burp.. 😅

Normal.. kena bnyk gerak... First trimester sj tu teruk bloated..

Normal. Boleh try gaviscon.