PERUT BLOATED

Normal ke awal pregnancy rasa bloated ? Sampai takleh tido malam 🥲 #pleasehelp #ingintahu

11 Balas

very normal. I pun sama.dr cakap makan kena avoid pedas dan tukar kekerapan dan kuantiti makan. 6 Kali sehari tapi kurangkan portion. when saya kena gastrik teruk I akan unbuckle my bra cuz stomach kita sudah Naik atas. sempit. then I guna Yang minyak angin merah tu. kat Watson Ada. I pun makan cal Mg D dan probiotics dari nutrilite untuk legakan gastrik. semua orang tak Sama cause untuk gastrik so u cuba method Yang mana tolongkan u

10mo ago

rasa apa sis..berangin ke panas

Normal sngat tu. Kembung dia tu bila telan perut tu keras giler. Angin pun bnyak. Pastu makan je muntah balik sbab ditolak2 mknan tu. Smpai la 16-18w mcm tu saya rasa. Skrng dah 31w kadang2 je kembung tu dtng balik

Normal kot sbb saya pun macam tu. Dapat package skli dengan gastrik sampai muntah asid perut. Lambat makan sikit terus kembung. Tgk makanan pun xde selera🥲

Ya..normal sebab sy pon pernah rasa bloated masa trimester awal2..jgn biarkan perut kosong..makan kerap tp dlm kuantiti sikit je..

normal..tak selesa sgt rase kan.. nk buang angin pon susah..kdang nk buang melalui sendawa..tp bende lain skali ikut klua

Normal puan...... saya masuk trimester ke 2 pn msh bloated tp much better dr 1st trimester.... Try makan pisang

ya normal, bloated ni dia mmg serang waktu awl pregnancy.. saya sampai 18w jg bru ok skit2..

normal je saya pun mcm tu awal2 pregnant lps masuk trimester kedua baru ok

normal awak . lain org lain rasa hehe

Betul & kerap buang angin