Bercukur, wax, krim tanggal bulu atau tak sempat cukur?

Hi momies. nak tanya. Pada area intim, ada tak mommy yg clear kan bulu. Mommy guna wax, krim tanggal bulu atau bercukur? Atau tak sempat clearkan bulu tahu tahu dah bersalin? Saya nak guna krim tanggal bulu tapi x confident. Boleh share pengalaman tak??

30 Balas

Cukur sendiri je. Time pregnant Ni dia xnaik bnyk sgt pun. Kalau x buat sendiri nt nurse tlg buatkan LG segan 🤣

Sebelum sampai due cukur siap2 seminggu sekali..sbb bulu ni cpt plk tumbuh klau nak dibandingkan dgn rambut

Hehe saya guna veet hair remover tu pastu cukur jugak mana bulu yang tak tanggal. Segann nanti hehe

Cukur je. X pernah lagi guna wax dsbnya tu. Cuma pastikan setiap minggu akan dicukur.

Hahha sye kebetulan seminggu lpas cukur trus bersalin.. Nasib sempat cukur.

Cukur sis and kalau dah masuk 3rd trimester tu cuba seminggu sekali

Ckur sis.suami y tlg..dia nmpk wife dia susah sgt nk ckur sdri😅

Kalau x smpai sebbkan perot dah besar mintk tlong suami cukurkan..

Cukur,, suruh je suami cukur sebab dh tk nmpk dh bahagian bawahh

Cukur sndri..rasa2 dgn tngan..dh rse licin tu kire ok la..😅😅

4y ago

bio la pnjang sebelah pon dri bg husband menelek bwh tu .... biar tidak laaaa hugu