Baby taknk menyusu

Hi momies, nak tanya ada tak yang ada masalah mcm saya baby 5 bulan lagi 3 hari nak masuk 6 bulan taknak minum susu. Kadang gaps sampai 4-5 jam dia tknk minum kalau bagi dia tolak sampai nangis2 kalau paksa. Sy biasa bagi 5oz dua jam sekali. Risau berat dia turun nak check up 6 bulan nanti. Ada solution tak ? Sampai migraine sy fikirkan huhu

2 Balas

normal, anak saya 5 bulan pun macam tu. dah 3 bulan berat duk naik 500 gram setiap bulan. apa yang saya buat, saya cuba cari posisi yang buat dia suka time menyusu, even if position tu pelik. semalam dia menyusu sambil meniarap atas saya, if that works, saya jalan je.

Normal ni... Growth spurt.. Jngn paksa dia OK. Asalkan dia minum susu.. Nnt dah 6 bulan, bg dia makan makanan sedap, baik, lengkap nutrisi pula. Teruskan offer susu dgn tkasih sayang hingga umur Setahun.