Kurang minum susu tiba-tiba

Assalamualaikum, saya nak tanya. Anak saya sekarang 5 bulan 14 hari. Sebelum ni dia akan minum 120 ml setiap 3 jam sekali. Memang dia sendiri akan minta kalau cukup 3 jam, sebab dah biasa dengan rutin di NICU. Kemudian start minggu ni dia dah start kurang minum susu. Kadang-kadang dia boleh tahan sampai 4 jam taknak susu. Kalau minum pun dalam 60 ml je lepas tu taknak dah. Adakah benda tu normal? Saya tanya parents saya, diorang cakap biasalah budak nak pandai sesuatu lah tu. Tapi saya risau dia lapar je. Terima kasih untuk yang sudi jawab #pleasehelp

1 Balas

selagi anak x meragam tu normal je. sbb bby feed ikut demand dah. plg penting kencing berak ok. x meragam. xde nangis ke ape ke. ok je.

1y ago

Anak aktif je, kencing berak pun okay.