Baby kurang susu

Normal ke baby dari umur 3 bulan sampai 6 bulan lebih tak nak susu? Kadang 5-6 jam pun tak minta susu langsung.. bila dibagi susu dia menangis tak nak minum.. hari2 saya melalui dgn paksa bg susu.. berat bdn dia pun dah masuk line kuning...saya sampai menangis tekanan sangat anak taknak menyusu.. setiap kali bagi susu mesti menangis😭😭 ada ke mommy kt sini senasib dgn saya

2 Balas

Sekarang sudah fasa diorang nak bermain. Anak sy haritu pin sama dari umur 2 bulan sampai 4 bulan x nak menyusu. Last2 sy tukar puting botol susu. Baru dia nak walaupun kadang2 kena paksa juga, skrg dah fully fm sbb susu badan dah kering 😢 awak cuba tukar puting doctor baby dekat shoppe ada jual

Baby cukup tidur tak? Mcm saya baby menangis taknk menyusu kalau dh mengantuk sgt…cmtu biasanya saya tidurkn dye, dlm sejam mcm tu saya angkat dan susukan semula…