Angin

Hi Momies, nak tanya ada tak ubat atau makanan pape yg boleh makan untuk hilangkan angin? saya baru 6 weeks pregnancy. sepanjang hari rasa tak selesa macam angin dalam perut. kadang2 ganggu kerja sbb tak tahan mcm kena baring je

1 Balas

emm...sy pn xtw nk bg solution hilangkan angin mcmne..dr pengalamn sy dlu ms preggy... dr awal smpai bersalin alami angin dlm bdn... bila tnye mak n mil dorg kata normal jika alami spnjng hamil..tp xtwla orglen cm ne situasinya..wallahualam .cuma kena mkn on time jgn bg perut kosg...jika msih lapa mkn dlm kuantiti sikit tp kerap bg elakkn angin or gastrik