Susu Formula

Hi momies, nak mintak pendapat… susu formula rumusan bayi brand dutch baby okay tak?? Sebab ada kawan bg tau anaknya tak sesuai susu murah dan berak bedarah.. btw anak dia minum similac.. susu badan saya tak banyak and saya bekerja.. jadi saya campur juga kadang bg susu formula… so far skrg minum anmum.

3 Balas

Susu formula kena try error sis , lain baby lain jenama dia terima minum . Anak saya lepas 4 jenis susu dia try , frisolac , dutchbaby , anmumlac , enfalac a . Itupun sebab dia sembelit 3 hari baru nak berak , saya tukar . Sekarang dupro ja minum , hari2 berak elok , sehari boleh 2 kali . Berat pun naik elok .

baby 7minggu skrg. masa umur 2hari sampai 5minggu baby saya bf+fm, minum dutch baby, oke dgn baby saya.. now dah stop fm berjaya fully bf. kalau 1x pam susu dua2 belah selalu dapat 2oz je. mommy jaga masa pump time keje n pump kalau baby tak direct bf ya, susah sekarang senang kemudian 💪🏿💪🏿💪🏿

2y ago

baby umur berapa skrg? mommy keje @ housewife?

anak saya minum susu dutch baby + bf. so far ok hari hari berak kencing macam biasa. boleh cuba beli pek kecil dulu bagi baby minum. kalau berak kencing ok boleh teruskan. kena try dulu sebab ada yang sesuai untuk baby orang lain, tak sesuai untuk baby kita kan.