Tips Elak GDM

Hi momies ! Ade tak kat sini yg nak share how to elak GDM . Jumaat ni sy nak minum air gula 🥲

1 Balas

Nak elakkan GDM ni dlm tempoh singkat tak boleh kecuali metabolisma badan sendiri tak sensitif dgn gula dlm darah. Jadi yg terbaik amalkan pemakanan baik dan sihat sepanjang hidup. Andai kata gula dlm darah tak terkawal dlm diri, ikut arahan doktor yg memantau ,amalkan pemakanan no sugar less carbohydrate dan kerapkan bersenam, jangan ambil supplement sendiri , elakkan stress. Reda.

12mo ago

most welcome