ruam baby

Hi mom, siapa yg ada pengalaman baby dia ruam macam ni. Sebab panas ke ? Dah jumpa doc, doc suruh sapu calamine cream.. tapi mcm makin naik je ruam2 dia. Ruam dkt muka, leher, badan dan lutut

ruam baby
54 Balas

anak sy pun naik ruam mcm ni haritu.. doctor bgi ubat aqueous cream tp bila pakai naik lgi teruk merah2.. so sy stop amik any ubat..sbb x sggup nk try error dh takut x serasi. and sy stop guna sabun masa mandi for awhile.. just selalu lap area leher tu dengan towel basah lepas mandi/menyusu and make sure lps tu lap smpai kering.. sama jgk kalau nampak dia berpeluh sy akn cpt2 lap. alhamdulillah cpt je makin okay dh