Baby Kering

Mom... Saya 1time mother... Baby saya 12 hari... Masa day 10 timbang berat turun... 200 gram... Badan mgelupas... Nurse cakap kurang susu... ??? Saya rasa sangat down sangat mum... Sa bagi baby fully breastfeed.. Ada kah susu badan x cukup sampai bby pun kurang air..? ??? Sdih saya mum... Ada apa2 advice?

2 Balas

Hi mommy. Ms baby menyusu tu, bg sampai breast kempis n jangan tukar2 breast. Sbb nnt baby tak dpt susu yg pekat. Susu yg awal tu xnaikkan berat baby. So bg je smpai kempis, then baru tukar. Don't worry susu takkan habis.

5y ago

Thank u mom for the advice... Sa bgi df and pam jga.. So far berat baby suda balik asal... Happy sangat... 😊😊😊 Thank u mum.. Really apreciate your advice💖💖

Badan menglupas sbb kulit baby nak salin kulit wak..xde sbb kurang air..awak jgn down..still bg nyusu.anak tdo awak try pam..da 10hari sama mcm saya susu saya ade byk dah

5y ago

Thank u mom... After balik tu sa start pam and bagi baby... Sambil2 bagi baby direct bf jga.. So far hari ne timbang berat naik balik... Syukur sangat... Thank u for the advice mom .. Really appreciate it💖💖💖